Αν αναρωτιέσαι σχετικά με τους λιποδιαλύτες και το ρόλο τους στο κάψιμο του λίπους, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια. Πρόκειται για μαγικά χάπια αδυνατίσματος ή μήπως για παραμύθια που προσπαθούν να σου πουλήσουν οι έμποροι;
Στη βάση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη μείωση του σωματικού βάρους ή την γράμμωση και την αφαίρεση του υποδόριου λιπώδη ιστού βρίσκεται μια δίαιτα. Ακολουθεί ένα ποιοτικό πρόγραμμα άσκησης για υποστήριξη και μετά έρχονται τα συμπληρώματα διατροφής (όπου ανήκουν οι λιποδιαλύτες) σαν υποστήριξη. Ο ρόλος τους είναι να αυξήσουν τον μεταβολισμό, να προωθήσουν το λίπος για καλύτερη καύση μέσω της άσκησης, να επιταχύνουν την αποτοξίνωση του σώματος, να ανεβάσουν το ρυθμό προπόνησης σε υψηλότερα επίπεδα, να μειώσουν την όρεξη και την πείνα, να αποβάλλουν τα περιττά υγρά από το σώμα, και ακόμα, μερικοί λιποδιαλύτες περιέχουν συστατικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία μας.
Σε όλο το διαδίκτυο, όπως και σε διάφορα περιοδικά, μπορείς να βρεις μια ποικιλία από τρόπους και ουσίες που θα σου φτιάξουν το τέλειο σώμα. Οι λιποδιαλύτες είναι ένα μέρος αυτών των προϊόντων που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά.

Πώς θα σε βοηθήσουν οι λιποδιαλύτες στο κάψιμο λίπους;


Όσο αφορά το κάψιμο λίπους, μόνο λίγοι ενδιαφερόμενοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία τους. Το μόνο που ψάχνουν είναι ο τρόπος να χάσουν αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά με τον πιο εύκολο τρόπο και όσο πιο σύντομα γίνεται. Αρχίζουν λοιπόν να τρώνε ελάχιστα, ή μερικές φορές και καθόλου. Αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, ειδικά για αυτούς που μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Μια δίαιτα φτωχή σε διατροφικά στοιχεία δεν θα τους βοηθήσει σε καμία περίπτωση και ακόμα χειρότερα, θα καταπονήσουν τον οργανισμό τους.
Αν όμως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, μπορούν οι λιποδιαλύτες να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος; Ναι. Οι λιποδιαλύτες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα! Μπορούν να το κάνουν από μόνοι τους, αλλά πρέπει να θυμάσαι τη βάση της δίαιτας λέγαμε στην αρχή. Μια ισορροπημένη δίαιτα σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα και ένα συμπλήρωμα αδυνατίσματος που έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα, θα κάνει σίγουρα τη διαφορά στο σώμα σου.
Αν κάνεις μια σωστή διατροφή και δεν ξαπλώνεις όλη μέρα στον καναπέ, τότε μπορείς να περιμένεις ότι θα κρατήσεις για πολλά χρόνια το αποτέλεσμα στο σώμα σου και δεν θα πάρεις πίσω τα κιλά που έχασες. Έτσι, οι λιποδιαλύτες που πήρες θα έχουν κάποιο σκοπό. Θα κρατούν το μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των ημερών που έχανες βάρος, αλλά και κατά τη συντήρηση.
Οι λιποδιαλύτες θα σε βοηθήσουν. Πρέπει να θυμάσαι όμως κάτι. Η δουλειά τους είναι να μεγεθύνουν τα αποτελέσματα της δικής σου προσπάθειας. Αν για παράδειγμα προσπαθείς να χάσεις κιλά, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη δίαιτα που έχεις επιλέξει, θα σε βοηθήσουν κόβοντας σου την πείνα και φροντίζοντας να κρατήσουν την ενεργητικότητα σου σε υψηλά επίπεδα. Αν επέλεξες την γυμναστική για να κάψεις λίπος, θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σου και θα σου δώσουν περισσότερη ενέργεια, ώστε να κάνεις πιο έντονη προπόνηση.
Ακόμα και αν δεν κάνεις δίαιτα ή άσκηση ή συνδυασμό και των δυο, οι λιποδιαλύτες μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια σου να κάψεις λίπος. Απλά να θυμάσαι, ότι σκοπός τους είναι να πολλαπλασιάζουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών που κάνεις. Ακόμα και χειρουργική επέμβαση να κάνεις για να σου αφαιρέσουν το λίπος, αν συνεχίσεις τον τρόπο ζωής που σε έφτασε μέχρι εκεί, σύντομα θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δεν συμφωνείς;

Ο ιδανικός συνδυασμός είναι αυτός: Λήψη λιποδιαλυτών, με μέτρια αεροβική άσκηση και ισορροπημένη διατροφή. Δεν χρειάζεται να υποφέρεις. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ανησυχήσεις για τα κιλά σου.
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, οι λιποδιαλύτες είναι ο σύμμαχος σου στη μάχη με τα περιττά κιλά. Όχι όλοι όμως. Κάποια συμπληρώματα αδυνατίσματος περιέχουν υψηλές δόσεις καφεΐνης, εφεδρίνης και άλλων ουσιών που στοχεύουν στην αύξηση του καρδιακού παλμού, με σκοπό να πιέσουν το σώμα να ιδρώσει περισσότερο και να κάψεις λίπος με αυτόν τον τρόπο.
Αυτός είναι και ο λόγος που μερικά χάπια αδυνατίσματος είναι κάπως επικίνδυνα. Πρέπει να διαβάζεις με μεγάλη προσοχή τα συστατικά τους, πριν αγοράσεις κάποιο από αυτά και να συλλογιστείς αν είναι το κατάλληλο για εσένα. Προσπάθησε να αποφύγεις λιποδιαλύτες που περιέχουν εφεδρίνη και υψηλές δόσεις καφεΐνης. Δεν θέλεις να ιδρώσεις. Θέλεις να βάλεις το μεταβολισμό σου στη θέση του!

Τελευταία συμβουλή για για το κάψιμο λίπους με λιποδιαλύτες


Τι θα κάνεις λοιπόν; Η απάντηση είναι απλή. Θα ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς συμπληρώματα καύσης λίπους που είναι κλινικά δοκιμασμένα και έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Χρησιμοποίησε αυτά που θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σου και που θα μεγιστοποιήσουν με φυσικό τρόπο την κατανάλωση ενέργειας στο σώμα σου. Αυτά που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το λίπος, αλλά και που θα κρατήσουν το τελικό σου αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να βασανίζεσαι κάθε φορά. Ψάξε για χάπια αδυνατίσματος που θα προωθήσουν το λίπος που καλύπτει τους μύες σου για καύση. Θα σου παρέχουν ενέργεια με αυτόν τον τρόπο και θα μπορείς να τρως λιγότερο από πριν.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κάψεις λίπος. Μια αποτελεσματική δίαιτα σε συνδυασμό με άσκηση είναι σίγουρα η ιδανική λύση. Αν θέλεις να επισπεύσεις τα αποτελέσματα, ή να κάνεις μικρότερη προσπάθεια, τότε μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι τη χρήση λιποδιαλυτών στο πρόγραμμα σου.

Πριν πάρεις λιποδιαλύτες, πρέπει να θυμάσαι:

Οι θερμίδες πάντα παίζουν ρόλο! Το σήμα που χρειάζονται τα κύτταρα για να απελευθερώσουν το αποθηκευμένο λίπος, δίνεται όταν οι θερμίδες που χρειάζονται είναι λιγότερες από αυτές που λαμβάνονται. Πρέπει να λίγα λόγια να καις περισσότερο από όσο τρως.
Κόψε τις θερμίδες προσεκτικά. Αν πεινάσεις, μπορεί να χάσεις κιλά στην αρχή, αλλά με τον καιρό σε καμία περίπτωση δεν θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα, γιατί θα κλειδώσεις τον μεταβολισμό σου. Μείνε μακριά λοιπόν από σκληρές δίαιτες.
Πάρε τον έλεγχο του βάρους σου τώρα! Αν έχεις χαλαρώσει και παίρνεις κιλά μέρα με την ημέρα, πρέπει εδώ και τώρα να το σταματήσεις αυτό. Μην το αναβάλεις. Τα κύτταρα σου δεν θα περιμένουν εσένα. Όσο καθυστερείς, είναι εναντίον σου.
Αν έχεις καταφέρει να χάσεις βάρος, πρέπει και πάλι να προσέχεις. Τα λιποκύτταρα σου δεν έχουν φύγει. Βρίσκονται εκεί και με την πρώτη ευκαιρία θα αρχίσουν να μεγαλώνουν πάλι. Το αδυνάτισμα δεν είναι υπόθεση μερικών εβδομάδων. Είναι στάση ζωής. Να το θυμάσαι αυτό.
Τα γονίδια δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο. Μπορεί να μην έχεις τον έλεγχο της κατανομής του λίπους στο σώμα σου από την ημέρα που γεννήθηκες, αλλά μπορείς να ελέγξεις τους πιο καθοριστικούς παράγοντες σχετικά με την αποθήκευση περιττού λίπους και την καύση του.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μην κολλάς στο παρελθόν. Πρέπει να αποκτήσεις τον έλεγχο του σώματος σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο όπως θα κατάλαβες μέχρι τώρα. Αρκεί να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου, να περπατήσεις μερικά απογεύματα και να επιλέξεις λιποδιαλύτες που θα σε βοηθήσουν με πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα. Μην ξεχνάς να επιλέγεις συμπληρώματα διατροφής που έχουν αποδείξει την αξία τους και εγγυώνται την ασφάλεια σου.